BIA Force

Breaking away for the sterile gym aesthetic, this boutique fitness and recovery studio consists of a number of distinct and dramatic spaces. Lighting in each space accentuates the architecture and highlights the finishes. Linear lighting details are used throughout to draw the eye through the spaces and provide ample lighting in the barrel vaulted main studio and serene spa-like locker room. Acknowledging its heritage, traditional gym lights are used in the entry and merchandise area to provide general lighting and recessed track lighting is used throughout to provide flexibility and dramatic spots of lighting.

Location

New York City, NY

Credits

Architecture: Letter Four, Inc.
Interiors: MÄ“rcer Project
General Contractor: C&A Seneca Construction
Photographer: Donna Dotan Photography

 

error: Content is protected !!